Dip

Dat je verdrietig bent omdat iemand is overleden, je verkering uit is of je net een vreselijke ruzie hebt gehad, is niet zo gek. Het zou eerder vreemd zijn als je daar niets bij zou voelen. Meestal zeg je in zo’n periode dat je even een ‘dipje’ hebt.
Ieder zijn eigen dip
Bij iedereen ziet zo’n dipje er anders uit. De één zit enorm in de put, de ander is ‘gewoon’ even wat minder vrolijk dan anders. Dat ligt ook een beetje aan je karakter. Misschien ben je van nature geen optimist. Of zie jij juist een glas altijd als half vol in plaats van half leeg? Dat maakt natuurlijk het verschil hoe je een dipje ervaart.
Redenen voor een dip
Er zijn allerlei redenen waarom je in een dip terecht kunt komen: Dat het even niet lekker gaat op school, of dat je ouders gaan scheiden. Of misschien realiseer je je dat je nooit én rijk én mooi én slim én sexy én altijd gelukkig kunt zijn. Terwijl het lijkt alsof je zó moet zijn.
Soms gaat het over, soms ook niet
Bij de meesten is een dip niet aan buitenkant te zien. Jij vindt het misschien ook helemaal niet cool om te laten merken hoe rot je je voelt en je doet dus maar vaak alsof het goed met je gaat. Vaak gaat een dip vanzelf wel weer over, maar het kan vervelende gevolgen hebben. Misschien gaat het hierdoor minder goed op school? Reden om nóg dieper in de dip te raken. Het kan ook dat je vrienden het minder gezellig vinden met je om te gaan? Daardoor kun je je eenzaam gaan voelen. En dat helpt al helemaal niet om die dip te laten verdwijnen.
Voorkom dat je dip een depressie wordt
Het is belangrijk om te weten dat het niet nodig is om je er bij neer te leggen dat je in een dip te zit. Je kunt er altijd iets aan doen. Bijvoorbeeld: sporten en lekker bewegen. Praat over je sombere gevoelens met iemand over die je vertrouwt. Bijvoorbeeld met je ouders, een goede vriend of vriendin of je mentor op school. Weet dat je ook altijd bij je huisarts terecht kunt. Voorkom dat je dip groter wordt en dan misschien uitgroeit tot een depressie.
ZIT JIJ NU MET VRAGEN OF EEN PROBLEEM?
TIP 1 : Check jezelf met de anonieme Zelftest op Mindmasters.nl
TIP 2 : Kijk op onze contact pagina hoe je een vraag kunt stellen aan de coach van Mindmasters
TIP 3 : Plaats hieronder een reactie op dit artikel
TIP 4 : Weet dat je altijd bij je huisarts terecht kunt
Notice: Undefined variable: post_id in /data/sites/web/mindmastersnl/www/wp-content/themes/mindmasters/comments.php on line 48
Geef een antwoord