Liefdesverdriet

Geschreven door
Categorie: Kennisbank
Gepubliceerd: 27 juni 2014
Hits: 7939

Je kunt niet meer eten, slapen en elke keer als je de tv aanzet, hoor je jullie liedje. Uren kun je naar zijn foto staren en je draagt het liefste alleen nog maar het shirt dat je van haar kreeg. Liefdesverdriet kan wéken of maanden duren. Meestal wordt je gebroken hart wel gelijmd en krijg je weer een nieuwe vlam. Maar wat als je in het sombere gevoel blijft hangen en je je heel eenzaam en depressief gaat voelen?

Je voelt je alleen
Niemand vindt het leuk om afgewezen te worden. Helemaal niet door iemand waar je echt gek op bent. Als eenverkering uitgaat, kun je liefdesverdriet krijgen. Maar dat kan net zo goed als het niet eens tot een relatie is gekomen. Als die ander onbereikbaar is of al iemand heeft. Of als hij of zij je niet ziet staan. Het gevoel is hetzelfde: je denkt dat het nooit wat wordt met je en dat je tot je 80ste alleen blijft. Je voelt je alleen.

Laat het niet uit de hand lopen
Liefdesverdriet kan een soort ziekte worden. Als het gevoel dat je verlaten bent, uitgroeit tot geestelijke en lichamelijke pijntjes, zoals hoofdpijn en een gevoel dat je niets waard bent. Als het bij jou zó uit de hand loopt met liefdesverdriet en je niet meer kunt relativeren, dan is het goed om eens na te gaan denken over hoe het eigenlijk zit met je zelfvertrouwen. Natuurlijk is het spannend, leuk en gezellig om een vriendje of vriendinnetje te hebben. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je alleen maar blij en gelukkig kunt zijn als je iemand ‘hebt’. Als je merkt dat je liefdesverdriet bijna nog langer duurt dan de verkering en alles overheerst en je zelfs school of stage verwaarloost, is het goed om aan de bel te trekken. Praat er met iemand die je vertrouwt, bijvoorbeeld je ouders, een goede vriend of je mentor op school. Je kunt ook altijd bij je huisarts terecht.


ZIT JIJ NU MET VRAGEN OF EEN PROBLEEM?
TIP 1 : Check jezelf met de anonieme Zelftest op Mindmasters.nl
TIP 2 : Kijk op onze contact pagina hoe je een vraag kunt stellen aan de coach van Mindmasters
TIP 3 : Plaats hieronder een reactie op dit artikel
TIP 4 : Weet dat je altijd bij je huisarts terecht kunt


Notice: Undefined variable: post_id in /data/sites/web/mindmastersnl/www/wp-content/themes/mindmasters/comments.php on line 48

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *