Mishandeling door je verkering

Geschreven door
Categorie: Kennisbank
Gepubliceerd: 03 juli 2014
Hits: 4646

Misschien pusht je vriendje je dingen te doen waar jij eigenlijk nog niet aan toe bent. Of krabt of slaat je vriendin je als ze haar zin niet krijgt. Een relatie hebben, is spannend en leuk. Maar wat als je door je vriend of vriendin wordt mishandeld?

Grenzen stellen
In elke relatie moet je uitvinden wat je zelf wilt en waar je grenzen liggen. Ongeveer één op de vier jongeren die een relatie hebben (gehad), heeft wel eens meegemaakt dat hun verkering iets deed waar zij niet blij mee waren. Misschien moest je seksuele dingen doen die jij eigenlijk niet wilde of werd je geslagen, geschopt of geduwd. Het kan ook dat jullie elkaar uitschelden tijdens ruzies. Of misschien is je verkering zo jaloers dat je nergens alleen heen mag en je altijd moet laten weten waar je was en met wie.

Het is niet gezond als twee mensen zo met elkaar omgaan. Je kunt er buikpijn of hoofdpijn van krijgen, of je durft niet meer een nieuwe relatie te beginnen. Als je je zorgen maakt over de relatie die je hebt of je zit nog steeds met dingen die in een vorige verkering gebeurden, praat daar dan over met iemand die je vertrouwt. Ook als jij degene was die geweld heeft gebruikt tegen je partner of als jij zo jaloers en bezitterig was. Er zit vaak meer achter zulk gedrag. Misschien kan je niet goed met moeilijke situaties omgaan en word je daardoor agressief? Je kunt wel leren dat in de toekomst anders te doen. Maar het begint met erover praten. Soms is het moeilijk te bedenken met wie dit zou kunnen: met een goede vriend of vriendin? Met iemand uit je familie of een vertrouwenspersoon op school? Of met de huisarts. Je mag ook altijd met ons contact opnemen.


ZIT JIJ NU MET VRAGEN OF EEN PROBLEEM?
TIP 1 : Check jezelf met de anonieme Zelftest op Mindmasters.nl
TIP 2 : Kijk op onze contact pagina hoe je een vraag kunt stellen aan de coach van Mindmasters
TIP 3 : Plaats hieronder een reactie op dit artikel
TIP 4 : Weet dat je altijd bij je huisarts terecht kunt


Notice: Undefined variable: post_id in /data/sites/web/mindmastersnl/www/wp-content/themes/mindmasters/comments.php on line 48

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *