Geboren in een verkeerd lichaam

Geschreven door
Categorie: Kennisbank
Gepubliceerd: 27 juni 2014
Hits: 10686

Een kindje wordt geboren. Is het een jongen, is het een meisje? Dat is bij de geboorte gelijk te zien. Zet de beschuit met roze of blauwe muisjes maar klaar! Het kindje wordt ingeschreven bij de burgerlijke stand en daar wordt zijn of haar geslacht officieel vastgelegd.

Jongetjes spelen met autootjes, meisjes houden van rose
De kleine Thomas en kleine Lotte groeien op. De omgeving heeft verwachtingen hoe het jongetje zich gaat gedragen en hoe het meisje zich zal gedragen. Daar heeft onze maatschappij zo zijn verwachtingen bij. ‘Jongetjes spelen met autootjes en zijn ruw en wild, meisjes houden van rose en K3’. Kijk maar in de speelgoedwinkels. Het is gelijk duidelijk welk speelgoed bedoeld is voor meisjes en welk voor jongens.

Psychisch gevoel van man of vrouw zijn
De meeste jongens en meisjes gedragen zich inderdaad zoals dat binnen de maatschappij als gewoon wordt gezien voor een jongen of meisje, man of vrouw. Deze kinderen zijn aan hun lichaam duidelijk als jongen of meisje te herkennen, gedragen zich naar verwachting en voelen zich ook een jongen of meisje.

Er zijn echter ook kinderen die van buiten duidelijk jongen of meisje zijn maar die zich niet zo gedragen als over het algemeen van jongens en meisjes verwacht wordt. Zij voelen zich van binnen van het tegenovergestelde geslacht. Een jongen die zich meisje voelt en een meisje dat zich jongen voelt. Deze kinderen hebben het gevoel dat zij geboren zijn in een verkeerd lichaam. Hun genderidentiteit, dat is het psychische gevoel of je man of vrouw bent, komt niet overeen met hun lichamelijke geslacht. In het dagelijks leven wordt dit ook wel transseksualiteit genoemd; dat je van ene geslacht naar het andere geslacht wilt.

Waar merk je het aan?
Als kinderen heel klein zullen ze natuurlijk niet tegen hun ouders zeggen ‘luister papa en mama, ik ben geboren in een verkeerd lichaam’. Vaak merken ouders dat er met hun kind iets bijzonders aan de hand is aan het gedrag dat het kind laat zien. Bijvoorbeeld een jongetje dat vooral graag met meisjes speelt, zijn piemeltje eraf wil, graag ‘meisjesdingen’ doet. Of het meisje dat elke keer kwaad wordt als iemand haar een lief meisje noemt, dat heel verdrietig wordt als blijkt dat het zo gewenste piemeltje echt niet vanzelf aan zal groeien, dat graag ruwe spelletjes doet en zich graag als jongen kleedt.

Wat zijn de gevolgen?
Voor kinderen die voor hun gevoel geboren zijn in het verkeerde lichaam is het hele idee van de puberteit iets verschrikkelijks. Dan gaat je lichaam immers enorm veranderen. Meisjes krijgen borsten en worden ongesteld. Jongens krijgen een zwaardere stem en worden ‘s ochtends wakker met een stijve piemel.

Het is niet mogelijk om zelf de lichamelijke veranderingen te stoppen. Deze jongeren kunnen de veranderingen niet of slechts met grote moeite accepteren. Als reactie hierop trekken sommige jongeren zich terug, worden somber of zelfs depressief. Sommige jongeren vragen zich af of zij misschien homo of lesbisch zijn. Anderen proberen zich neer te leggen bij het feit dat zij geboren zijn in een verkeerd lichaam. Het tegen gaan van je gevoel houdt vrijwel niemand vol wat weer leidt tot ongelukkige gevoelens.

Wat kan je doen?
Praat met iemand die je vertrouwt over je gevoelens. Praten lucht vaak erg op. Weet ook dat je niet de enige bent die het gevoel heeft in het verkeerde lichaam geboren te zijn. Het is niet gek of raar. Er zijn tegenwoordig allerlei medische mogelijkheden om je lichaam aan te passen aan hoe je je voelt. Dat gaat natuurlijk niet van de een op de andere dag. Daar gaat een heel traject aan vooraf waarbij je goed begeleid wordt. Zowel jij als je omgeving. Sommige jongeren besluiten na zo’n traject om tot een geslachtsveranderende operatie over te gaan. Anderen besluiten dit niet te doen en vinden een andere manier om een goed leven te hebben.


ZIT JIJ NU MET VRAGEN OF EEN PROBLEEM?
TIP 1 : Check jezelf met de anonieme Zelftest op Mindmasters.nl
TIP 2 : Kijk op onze contact pagina hoe je een vraag kunt stellen aan de coach van Mindmasters
TIP 3 : Plaats hieronder een reactie op dit artikel
TIP 4 : Weet dat je altijd bij je huisarts terecht

29 reacties

 1. 01-12-2020 13:38

  Hoe bedank ik Lord Bubuza voor het herenigen van mij en mijn vriend met zijn spreuk? Mijn vriend gaf er niets om en bedroog me altijd. Ik kon er niet meer tegen, dus nam ik contact op met heer Bubuza via Whatsapp voor hulp en hij beloofde me te helpen met zijn betovering. Ik deed wat hij me opdroeg en alles aan mijn vriend veranderde voorgoed. neem contact met hem op via Contacteer hem voor hulp via WhatsApp: +1505569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

  Door: Samira van Beelaert
 2. 03-11-2020 15:39

  Ik was het slachtoffer van een zeer gewelddadige relatie. Mijn vriend kon het niet schelen en elke keer dat ik probeerde de relatie te verlaten, zal hij terug blijven komen om me te smeken en als ik weer bij hem ben, zal hij zo mishandelen dat ik wist dat er iets mis was, dus ik zoek hulp op internet wanneer Ik zag getuigenissen van mensen die heer Bubuza waardeerden voor het herenigen van hun relatie, dus nam ik contact met hem op via whatsapp en vertelde hem mijn probleem. Hij beloofde me dat hij me zou helpen, dus ik geloofde hem en probeerde het, ik deed wat hij me had opgedragen en mijn vriend kwam terug en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren. Eerst dacht ik dat hij zo grof zou zijn als vroeger, maar het is nu 2 jaar geleden dat Lord Bubuza ons herenigde met zijn spreuk en we zijn nu gelukkig getrouwd.. Lord Bubuza is echt en nu geloof ik dat hij als een God op aarde is. Neem contact met hem op via whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail:(( lordbubuzamiraclework@hotmail.com )) ….

  Door: Samira van Beelaert
 3. 16-09-2020 23:18

  Ik ben gekomen om over Heer Bubuza te getuigen omdat dit de enige manier is waarop ik hem kan bedanken voor het herstel van mijn verbroken relatie. Mijn vriend was een bedrieger, we hebben samen een dochter, maar hij zal nog steeds niet stoppen met bedriegen. Hij kwam op een dag thuis en zei dat het tussen ons voorbij was. Hij zei ook dat hij verliefd was op iemand anders, ik was in de war en zocht hulp bij mijn vriend. Ze vertelde me hoe heer Bubuza haar gebroken huwelijk herstelde na twee jaar scheiding. Ik nam contact op met Lord Bubuza voor hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396 en hij beloofde mij ook te helpen met zijn spreuk. Ik volgde zijn instructies en alles gebeurde binnen 12 tot 16 uur, precies zoals Lord Bubuza me had beloofd. Mijn vriend kwam huilend terug en smeekte me om hem te vergeven, ik was verrast, alles gebeurde binnen 15 uur nadat de betovering was uitgesproken. Heer Bubuza is als een God op aarde omdat hij een probleemoplosser is. Neem contact op met heer Bubuza voor elke vorm of hulp via whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com ….

  Door: Dayenne van Leenders
 4. 16-09-2020 06:35

  Ik ben gekomen om over Heer Bubuza te getuigen omdat dit de enige manier is waarop ik hem kan bedanken voor het herstel van mijn verbroken relatie. Mijn vriend was een bedrieger, we hebben samen een dochter, maar hij zal nog steeds niet stoppen met bedriegen. Hij kwam op een dag thuis en zei dat het tussen ons voorbij was. Hij zei ook dat hij verliefd was op iemand anders, ik was in de war en zocht hulp bij mijn vriend. Ze vertelde me hoe heer Bubuza haar gebroken huwelijk herstelde na twee jaar scheiding. Ik nam contact op met Lord Bubuza voor hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396 en hij beloofde mij ook te helpen met zijn spreuk. Ik volgde zijn instructies en alles gebeurde binnen 12 tot 16 uur, precies zoals Lord Bubuza me had beloofd. Mijn vriend kwam huilend terug en smeekte me om hem te vergeven, ik was verrast, alles gebeurde binnen 15 uur nadat de betovering was uitgesproken. Heer Bubuza is als een God op aarde omdat hij een probleemoplosser is. Neem contact op met heer Bubuza voor elke vorm of hulp via whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

  Door: Dayenne van Leenders
 5. 01-09-2020 11:45

  Ik vocht met mijn vriend en hij maakte het uit met mij, ik maakte me zorgen over onze relatie omdat ik zo veel van mijn vriend hou en hem niet wilde verliezen, dus besloot ik een oplossing te zoeken op internet toen ik verschillende getuigenissen van mensen zag ik bedankte Lord Bubuza voor het herenigen van hun relatie, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza op WhatsApp: +1505569 0396 en vertelde hem mijn relatieproblemen, hij reageerde en beloofde me te helpen. Hij verzekerde me dat ik de resultaten binnen 12 tot 16 uur zal zien. Ik deed wat hij me opdroeg, 15 uur later belde mijn vriend me huilend op en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren. Lord Bubuza is geweldig en ik kan niet stoppen hem te bedanken. Neem contact met hem op voor hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com ..

  Door: Rebeca Zaa
 6. 20-08-2020 16:08

  Mijn vriend en ik kregen een zeer serieus gevecht dat leidde tot onze breuk, ik maakte me zorgen over onze relatie omdat ik zo veel van mijn vriend hou en hem niet wilde verliezen, dus besloot ik een oplossing te zoeken op internet toen ik zag verschillende getuigenissen van mensen die Heer Bubuza bedankten voor het herenigen van hun relatie, dus nam ik onmiddellijk contact op met Heer Bubuza op WhatsApp: +1 505 569 0396 en vertelde hem mijn relatieproblemen, Hij reageerde en beloofde me te helpen. Hij verzekerde me dat ik de resultaten binnen 12 tot 16 uur zal zien. Ik deed wat hij me had opgedragen, 15 uur later belde mijn vriend me huilend op en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren. Lord Bubuza is geweldig en ik kan niet stoppen hem te bedanken. Neem contact met hem op voor hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

  Door: Rebeca Zaa
 7. 07-08-2020 16:08

  Heer Bubuza is als een God op aarde, ik ben gekomen om alle glorie terug te geven aan heer Bubuza, de toverspreider voor het herenigen van mijn man en ik, ik ben 12 jaar getrouwd en mijn huis was erg vredig en mooi tot voor kort toen mijn man begon rokkenjager, ik probeerde met hem te praten, maar er veranderde niets, ik stond op het punt mijn huwelijk op te geven en voor een scheiding te zorgen toen ik een vriend tegenkwam die me voorstelde aan heer Bubuza, de spreukmaker, ik nam contact met hem op en vertelde hem mijn problemen. Hij vertelde me dat hij me zou helpen en dat mijn man bij me terug zal komen smekend, ik voorzag in de dingen die Lord Bubuza had gevraagd en het was precies 14 uur nadat de betovering was uitgesproken en mijn man huilend thuiskwam en me smeekte om hem te vergeven, Eerst leerde ik dat hij een grapje maakte, ik vergaf hem en het geluk in mijn huis werd weer hersteld. Mijn man is nu een veranderd man en ik ben heel gelukkig, allemaal dankzij Heer Bubuza. neem vandaag nog contact met hem op voor hulp via WhatsApp: +1505569 0396 of e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

  Door: Selina de Johan
 8. 16-07-2020 11:29

  Ik had nooit gedacht dat kruidengeneesmiddelen zo effectief kunnen zijn. Ik had een zeer ernstige rugpijn en mijn man leed ook aan kanker; we zijn al een tijdje op zoek naar genezing, maar de inspanning van onze lokale arts hier in Nederland kon ons niet helpen, dus besloot ik contact op te nemen met Lord Bubuza via Whatsapp: +1 505 569 0396 voor hulp. Ik legde hem ons probleem uit en hij zei dat hij ons zou genezen met zijn kruiden, ik gaf wat hij vroeg om de kruidengeneesmiddelen te bereiden en na de voorbereiding stuurde hij ons de kruiden en we namen het zoals hij ons had opgedragen. Binnen 48 uur na inname van de kruidenmedicatie voelde ik geen rugpijn meer. Ik rende naar mijn man en vertelde het hem. Hij was verrast en zei dat hij zich beter voelde en dat hij het zeker wilde weten, dus gingen we naar het ziekenhuis en de dokter bevestigde dat mijn rugpijn en de kanker van mijn man verdwenen waren. Onze dokter was verrast en vroeg hoe het gebeurde, ik ben erg opgewonden en ik wil dit goede nieuws met de wereld delen. Heeft u een soort ziekte en heeft u dringend genezing nodig, neem dan contact op met heer Bubuza via WhatsApp: +1505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

  Door: Amelia Lucas
 9. 10-07-2020 03:35

  Ik had nooit gedacht dat kruidengeneesmiddelen kanker, rugpijn, hiv, griep etc. kunnen genezen. Ik had een zeer ernstige rugpijn en mijn man had kanker; we zijn al geruime tijd op zoek naar hulp om deze ziekten te genezen, maar de inspanning van onze lokale arts hier in Nederland kon ons niet helpen, dus besloot ik contact op te nemen met Lord Bubuza via Whatsapp:( +1 505 569 0396 ) voor hulp. Ik legde hem ons probleem uit en hij reageerde en zei dat hij ons zou genezen met zijn kruiden, ik gaf wat hij nodig had om de kruidengeneesmiddelen te bereiden, precies zoals hij ons vertelde en na de voorbereiding stuurde hij ons de kruiden en we namen het net zoals hij instrueerde ons. Binnen 48 uur na inname van de kruidenmedicatie voelde ik geen pijn meer. Ik rende naar mijn man en vertelde het hem. Hij was verrast en zei dat hij zich nu ook beter voelt. We gingen naar het ziekenhuis en de dokter bevestigde dat mijn rugpijn en de kanker van mijn man verdwenen waren. Onze dokter was verrast, ik ben erg opgewonden en ik wil dit goede nieuws met de wereld delen. Heeft u een soort ziekte en heeft u dringend genezing nodig, neem dan contact op met heer Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

  Door: Amelia Lucas
 10. 27-06-2020 08:31

  Ik heb nooit in wonderen geloofd, maar mijn gebroken huis heeft me ertoe aangezet contact op te nemen met Heer Bubuza en ik ben erg blij dat ik vandaag getuige. Mijn man liet me achter bij onze kinderen, ik was diepbedroefd, maar vraag me af waarom hij ons zal verlaten zonder een woord te zeggen. Enkele dagen later kreeg hij een nieuw huis en woonde hij bij een andere vrouw. Ik heb alle moeite gedaan om hem te bellen en te sms’en, maar blokkeerde me. Ik nam contact op met mijn oudere zus en zij vertelde me hoe Lord Bubuza haar vriendin hielp haar mislukte huwelijk te herstellen, dus nam ik contact op met Lord Bubuza via WhatsApp +1 505 569 0396 en vertelde hem onmiddellijk mijn probleem. Hij reageerde en zei dat hij me zou helpen mijn man te krijgen en dit zal binnen 12 tot 16 uur gebeuren, ik gaf wat hij vroeg en deed wat hij zei. Het was tussen 12 en 16 uur nadat de betovering was uitgesproken, belde mijn man me om hem te vergeven en hem terug te accepteren. Het was als een grap voor mij later die avond kwam hij thuis en smeekte me op zijn knieën om hem te vergeven. Lord Bubuza’s spreuk is wonderbaarlijk. Laat je niet ongelukkig maken door je situatie. Neem contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

  Door: Fiona De Teterissa
 11. 23-06-2019 08:31

  mijn huisarts heb ik daar echt niet voor nodig
  ik ben er zelf al heel lang geleden achtergekomen dat ik in het verkeerde lichaam zit
  iemand anders kan dat niet weten of beslissen

  Door: matthijs
 12. 20-10-2018 07:28

  daar heeft mijn huisarts niets mee te maken

  Door: matthijs
  • 24-10-2018 12:41

   Hallo Matthijs,

   Het is een advies waarvan je zelf kan besluiten of je er iets mee doet of niet.

   Groetjes, Isja

   Door: Isja Mindmasters
 13. 11-10-2018 22:31

  isja

  ik snap totaal niet wat je bedoeld met jouw reactie op mijn bericht

  Door: matthijs
  • 18-10-2018 14:20

   Beste Matthijs,

   Je bedoelt de reactie van april 2018? Ik bedoel dat als je verder wilt onderzoeken of je in een verkeerd lichaam zit, dat je dan het beste met je huisarts contact op kan nemen. Je huisarts weet goed met wie je hier over over kan praten.
   Je kan ook zelf verder zoeken op bv internet op bv transgender. En kijken of je daar dingen herkent bij je zelf of juist niet. En op basis daarvan besluiten of je naar de huisarts gaat.

   Ik hoop dat ik het zo beter voor je heb uitgelegd.

   Groetjes, Isja van http://www.mindmasters.nl

   Door: Isja Mindmasters
 14. 13-07-2018 14:38

  Hey,

  Mijn naam is Esmee. Ik ben 19 jaar oud nu, maar struggle al jaren met het gevoel dat ik me meer een jongen voel dan een meisje. Op het eerste gezicht lijkt het totaal niet dat ik hiermee struggle, maar voor mijn gevoel draag ik elke dag een masker. Door de jaren heen word dit gevoel steeds sterker.. Eerst dacht ik in mijn hoofd dat dit een fase was en dat het wel voorbij ging. Maar nu ik 19 ben word de drang naar liefde ook veel groter. Nu als er een jongen naar me toe komt of ik word close met diegene, kap ik het altijd voordat we ubberhaupt afspreken, het af. Dit is niet wie ik ben, ik wil niet dat jongens verliefd worden op een persoon die ik niet ben. Ook wil ik ze het niet aandoen als ze er straks achterkomen dat ik me een jongen voel en niet als meisje verder wil gaan.

  Sinds dit jaar heb ik mezelf geaccepteerd dat ik met dit gevoel loop. Dat kwam zeker door de coming out video van mijn favoriete youtuber, Jeroen van Holland. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik dit met 3 van mijn beste vrienden heb besproken. Zij waren super positief en supporte me erook echt in. Ze hadden het niet volledig zien aankomen, maar waren wel ontzettend blij dat ik het vertelde en er vielen wel wat kwartjes. Het enige waar ik mee zit is het vertellen aan mijn moeder. Ik ben bang dat ze hier slecht op gaat reageren..

  Ik zou graag in gesprek willen gaan met iemand die me hier meer over kan vertellen en misschien wel kan helpen om het bespreekbaar te maken met mijn familie.

  Alvast bedankt.

  Esmee/Jaydo

  Door: Esmee
  • 17-07-2018 12:39

   Beste Esmee,

   Je voelt je meer jongen dan meisje. Dat heb je ook voor jezelf geaccepteerd. Je hebt dit gevoel al gedeeld met je vrienden en je wilt ook graag je moeder informeren maar daar zie je erg tegen op. Wat goed dat je actief op zoek bent naar een manier om ook je familie te informeren. Ik noem hier een paar mogelijkheden waar je hopelijk verder mee kunt.

   Je kan een van je vrienden vragen bij een gesprek aanwezig te zijn. Of bijvoorbeeld eerst een ander familielid in vertrouwen nemen waar je moeder ook een goede band mee heeft en dan samen het gesprek doen.

   Je kan een afspraak maken met je huisarts en daar je verhaal doen. Je kan met je huisarts bespreken of hij/zij samen met jou het gesprek met je moeder kan doen. Als het de huisarts is die jullie allebei kent, kan dat heel prettig zijn.

   Transvisie is een patientenorganisatie die zich inzet voor mensen met vragen rondom genderidentiteit. Je kan hier contact opnemen voor informatie en ook een individuele afspraak maken. Zie voor meer informatie https://www.transvisie.nl.

   Sommige jongeren kiezen ervoor hun ouders een brief te schrijven. Dan kunnen ouders even rustig nadenken over hun reactie.

   Bedenk dat je er van kan uitgaan dat ouders het beste willen voor hun kind. Natuurlijk kunnen zij in eerste instantie schrikken en vanuit schrik of het niet begrijpen met angst of boosheid reageren. Dat is heel menselijk. Net zoals bij je vrienden, vallen bij je moeder misschien ook wel kwartjes. Als de eerste emoties gezakt zijn, kan je samen met je moeder kijken welke steun je van haar graag zou krijgen.

   Ik hoop dat je via een van deze wegen een goed gesprek zal hebben met je moeder. Mocht je hier nog verder anoniem over willen doorpraten, dan kan je ook met ons whatsappen.

   Ik wens je alle goeds!

   Groetjes, Isja van http://www.mindmasters.nl

   Door: Isja Mindmasters
 15. 15-04-2018 10:52

  vroeger had ik dat nooit zo erg , ik ben inmiddels 52 , maar hoe ouder ik wordt , hoe meer ik er van overtuigd word dat ik echt in het verkeerde lichaam zit , want de laatste jaren merk ik dat alle vrouwen zaken leuk vind , dingen die normaal , dingen die normaal door mannen leuk worden gevonden , vind ik helemaal niets aan , ik vind vrouwen dingen leuk , ik vind winkelen leuk , en ik voel me echt het lekkerst als ik vrouwenkleding draag

  Door: matthijs
  • 17-04-2018 13:42

   Beste Matthijs,

   Dank voor je reactie. Als je worstelt met ‘wie ben ik’ en je wilt hulp om dit verder te ontdekken of om te gaan met de gevoelens die je hebt, dan hoop ik in de eerste plaats dat je iemand in je direct opgeving hebt waarmee je hierover kan praten.
   Soms is er meer hulp nodig of gewenst dan van een goede vriend of vriendin. Dan kan je o.a. terecht bij je huisarts. Die weet goed waar in jouw omgeving je terecht kan.
   Mindmasters is een website voor jongeren. Ik zag dat jij al iets ouder bent. Als je anoniem door wilt praten, kan je terecht bij http://www.sensoor.nl.

   Groetjes, Isja van http://www.mindmasters.nl

   Door: Isja Mindmasters
 16. 10-11-2017 23:16

  Hoi ik ben chris ben geboren als jongen maar draag graag vrouwen kleren ik durf dit niet te vertelen ik voel me meer vrouw als man wat kan ik doen

  Door: Chris
  • 14-11-2017 09:57

   Beste Chris,

   Ik kan mij voorstellen dat het spannend is om te vertellen dat je je meer vrouw dan man voelt. Het kan fijn zijn om het eerst aan iemand te vertellen uit je directe omgeving waar je veel vertrouwen in hebt. Bv je ouders, een broer/zus of ander familielid. Er is natuurlijk kans dat mensen in eerste instantie schrikken. Dat is menselijk. Bedenk dan dat mensen graag willen helpen. Zeker ouders horen graag wat hun kind bezig houdt en willen een gelukkig kind. Na een eerste schrik zal het fijn zijn om samen te kijken hoe nu verder. Je kan natuurlijk ook vragen of er iemand mee gaat als je het wil vertellen aan je ouders. Bv iemand van school of een goede vriend/vriendin, broer/zus.

   Als het vertellen aan een bekende nu nog niet kan omdat je er niet klaar voor bent, raad ik je aan om een afspraak met je huisarts te maken en daar alles te vertellen. Je huisarts weet goed waar je in jouw omgeving terecht kan om verder over je gevoelens te praten. Die gesprekken kunnen je helpen om het uiteindelijk ook aan mensen uit je omgeving te vertellen. Als je 16 jaar of ouder bent, heb je hier geen toestemming van je ouders voor nodig. Als je jonger bent dan 16 jaar, dan zullen je ouders uiteindelijk toestemming moeten geven.

   Op internet kan je zoeken op de zoektermen als genderidentiteitsstoornis en genderdysforie. Je kan dan kijken wat je allemaal herkent en wat niet. Die informatie kan je bv ook weer gebruiken om met ouders en/of hulpverleners in gesprek te gaan.

   Ik kan mij voorstellen dat het niet goed voelt om niet jezelf te kunnen zijn. Het is fijn als het je lukt om hier toch stappen in te zetten door aan de slag te gaan met bovenstaande tips. Mocht je hier nog over door willen praten dan kan je ook met ons whatsappen; 06-11920306.

   Ik wens je het allerbeste!

   Groetjes, Isja van http://www.mindmasters.nl

   Door: Isja van www.mindmasters.nl
 17. 06-07-2017 15:06

  Hallo,
  ik ben Jenny ik ben meisje en ik ben 15 jaar oud.
  alleen ik voel me geen meisje maar een jongen.
  ik heb mijn ouders dit via een brief laten weten, die zeiden dat het door de hormonen kwam. volgens mij dachten ze dat ik het verzonnen had.maar wat mij wel verbaasde was dat ze schrokken of ik het nu bedacht had of niet maar naar mijn gevoel heb ik me nooit echt meisjesachtig gedragen.

  groetjes Jenny

  Door: Jenny
  • 13-07-2017 13:25

   Beste Jenny,
   Wat goed dat je het aan je ouders hebt verteld! En inderdaad jammer dat ze zo reageerden. Jij hebt al een tijd aan dit idee kunnen wennen, hoe moeilijk het voor jou ook nog is waarschijnlijk. Maar je ouders zijn er blijkbaar door overvallen. Mensen zien soms vooral wat ze willen zien, en wat ze niet willen of verwachten te zien wordt niet opgemerkt. Gun ze wat tijd en blijf het voorzichtig ter sprake brengen.
   Als je zelf bij iemand terecht wil om het over je gevoelens te hebben, kan je terecht bij de huisarts. Je huisarts weet bij wie je in de omgeving terecht kan om over je gevoelens te praten. Iemand die je kan helpen je gedachten, twijfels en overwegingen op een rijtje te zetten.
   Mensen die het gevoel hebben in een verkeerd lichaam geboren te zijn, maken in hun leven allerlei keuzes hoe hier mee om te gaan. Het kan fijn zijn hier over te lezen. Op de site https://www.jongenout.nl/ kan je verhalen van andere jongeren lezen. Misschien heb je daar ook nog iets aan.

   Mocht je hier over anoniem door willen praten, dan kan je met ons whatsappen.
   Succes Jenny!

   Door: Isja van www.mindmasters.nl
 18. 29-12-2016 12:32

  Hallo ik ben Amy ik ben 14 jaar oud ik ben een meisje maar mijn vrienden denken dat ik mentaal een jongen ben ik heb er ook een groot probleem mee.
  Ik had bijvoorbeeld toen ik vier was..
  werd ik op mijn verjaardag besmeurd met rolze poppen glitter,en barbies..
  en Ik wou de eerste keer toen ik ze zag nooit meer hebben,
  Mijn ouders supporten mijn mening.

  Ik heb nooit van rolze gehouden en draag altijd hoodies shirts.en heb me nooit vanaf mijn familie gezien nooit als een meisje gedragen.
  Ik was altijd druk en sportief.Ik hield alleen van de kleur blauw en grijsde af van dingen zoals hightea…praatavonden op mijn school met koekjes en thee.
  en ik will nog steeds een bestuurbaar raceautootje inplaats van de barbie pop die ik weggegeven had.
  echter mijn vrienden in de klas verdenken mij van dat ik een jongen ben in een meidenlichaam.

  Ik maak me echter zorgen over mijn geslacht.
  als u me kan helpen ik bedank u al heel veel.;D

  Door: Amy Donovan
  • 29-12-2016 14:52

   Beste Amy,

   Ik kan mij goed voorstellen dat het niet fijn voelt als je je zorgen maakt over je geslacht. Zoals ik al in andere reacties zeg, hoop ik dat je iemand in je omgeving hebt waarmee je hierover kan praten. Je zegt dat je ouders je steunden toen je klein was. Misschien dat je met hun over je gevoelens kan praten?

   Je kan ook een keer afspreken bij je huisarts. Je huisarts weet bij je in de omgeving terecht kan om over je gevoelens te praten. Iemand die je kan helpen je gedachten, twijfels en overwegingen op een rijtje te zetten. Of je bijvoorbeeld kan helpen bij een gesprek met je ouders, als je dat zelf te spannend vindt.

   Mensen die het gevoel hebben in een verkeerd lichaam geboren te zijn, maken in hun leven allerlei keuzes hoe hier mee om te gaan. Het kan fijn zijn hier over te lezen. Op de site https://www.jongenout.nl/ kan je verhalen van andere jongeren lezen. Misschien heb je daar ook nog iets aan.

   Mocht je hier over anoniem door willen praten, dan kan je met ons whatsappen.

   Amy, ik hoop dat je met deze tips verder kan!

   Groetjes, Isja van http://www.mindmasters.nl

   Door: Isja van www.mindmasters.nl
 19. 12-12-2016 17:39

  hallo, ik ben Laurens

  ik ben een jongen maar ik voel me een meisje! ik heb er echt veel problemen mee! ik voel me onzeker en wil eigenlijk altijd andere kleren aan dan ik doe

  Door: Laurens van den Berg
  • 13-12-2016 13:28

   Beste Laurens,

   Ik kan mij voorstellen dat het erg ingewikkeld is als je een jongen bent maar je een meisje voelt. Dat het je onzeker maakt en problemen geeft. Is er iemand in je omgeving met wie je hierover kan praten? Bijvoorbeeld je ouders of ander familielid of een fijne leerkracht op school?

   Je kan ook een afspraak maken met je huisarts. De huisarts kan je verwijzen naar iemand met wie je praten over je gevoelens en met wie je ook kan kijken of en hoe je dit bijvoorbeeld bespreekbaar maakt met je ouders. De zorg van de huisarts is gratis.

   Je hebt vast ook al eens op internet gezocht naar verhalen van andere jongeren die hetzelfde voelen als jij. Als je zoekt op genderdysforie kom heel veel informatie tegen waar je hopelijk iets aan hebt. Je bent zeker niet de enige die met deze gevoelens rondloopt.

   En als je graag anoniem hier over door wilt praten, kan dat. Je kan met ons op werkdagen whatsappen 06-11920306.

   Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips!

   Groetjes, Isja van http://www.mindmasters.nl

   Door: Isja van www.mindmasters.nl
 20. 24-10-2014 16:31

  “Hallo

  Ik ben bas ik ben een jongen ik ben 17 jaar
  Ik voel me meer meisje
  Als ik door de stad lopen dan wil ik liever naar meiden winkels
  Ik loop er al ongeveer 3 jaar mee rond

  Groetjes bas”

  Door: Bas
  • 29-10-2014 09:12

   Hallo Bas,

   Heb je er al eens met iemand over gepraat dat je je meer meisje voelt dan jongen? Praten kan erg opluchten. Je kan dan denken aan praten met je ouders, een goede vriend(in) of bijvoorbeeld je mentor op school. Weet dat je ook altijd bij je huisarts terecht kunt. Niet dat er dan gelijk van alles en nog wat moet gebeuren. Mensen kunnen je dan echter wel steunen en met je meedenken.

   Op internet is veel informatie te vinden. Als je zoekt op genderdysforie kom je veel informatie tegen. Die informatie kan je misschien helpen om voor je zelf e.e.a. op een rijtje te krijgen in wat je voelt, wilt en denkt. En helpt je misschien ook in gesprekken met anderen.

   Als je liever eerst anoniem met iemand praat, kan je met ons whatsappen, een e-mail sturen of een chatafspraak maken.

   Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips.

   Groetjes, Isja van http://www.mindmasters.nl

   Door: Isja Mindmasters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *