Persoonlijke ontwikkeling

Geschreven door
Categorie: Kennisbank
Gepubliceerd: 27 juni 2014
Hits: 5757

Natuurkundeformules of grammaticaregels leer je op school. Op je werk probeer je weer heel andere dingen onder de knie te krijgen. Persoonlijke ontwikkeling doe je op door alles wat je meemaakt en doet in het leven op zich. Iedereen doet dat anders en iedereen leert iets anders. Maar voor iedereen geldt dat het helpt je identiteit te vormen.

Ontwikkelen door ervaring
Als je de kans krijgt uit te zoeken en te proberen wat je leuk vindt en wat bij je past, dan is dat goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Zo kun je je losmaken van bijvoorbeeld je ouders of de omgeving waar je bent geboren en opgegroeid. Het gaat om nieuwe ervaringen opdoen: zowel positief als negatief. Want het leven bestaat niet uit alleen maar leuke dingen. Juist als je kunt omgaan met tegenvallers, krijg je een sterke persoonlijkheid.

Maar wat als je aan de lopende band dingen meemaakt waar je heel erg verdrietig of somber van wordt? Dan kan er iets mis gaan in je persoonlijke ontwikkeling. Dat is niet alleen vervelend op dát moment, het heeft ook invloed op hoe je de rest van je leven zult doen, denken en voelen.

Daarom is het belangrijk dat je bij iemand kunt aankloppen als je tegen problemen aanloopt. Misschien iemand binnen je familie of een vriend? Als er niemand is bij wie je terecht kunt, dan kan je op internet of in boeken verhalen van anderen lezen of jouw eigen verhaal vertellen. Je kunt ook altijd bij ons terecht. Zie de informatie hieronder.


ZIT JIJ NU MET VRAGEN OF EEN PROBLEEM?
TIP 1 : Check jezelf met de anonieme Zelftest op Mindmasters.nl
TIP 2 : Kijk op onze contact pagina hoe je een vraag kunt stellen aan de coach van Mindmasters
TIP 3 : Plaats hieronder een reactie op dit artikel
TIP 4 : Weet dat je altijd bij je huisarts terecht kunt


Notice: Undefined variable: post_id in /data/sites/web/mindmastersnl/www/wp-content/themes/mindmasters/comments.php on line 48

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *