Gokken

Geschreven door
Categorie: Kennisbank
Gepubliceerd: 27 juni 2014
Hits: 5986

Muntgeld gooien in de fruitkast in het café, meedoen aan een loterij, kaarten om geld of meedoen aan tv-shows waar iets te winnen valt. Wie waagt er niet eens een gokje? Wat is er nu zo leuk aan en waar komt dat door? En: wat zijn de gevaren?
Gokken is avontuurlijk. Een gokje wagen is spannend en leuk en als je wint is het nog leuker. Maar er zijn mensen die aan jou als gokker verdienen. Neem nu zo’n gokkast. Daar zit een klein computertje in die het hele spel van de kast regelt. Stel dat je er in een uur honderd euro ingooit, dan verlies je er gemiddeld veertig. Dat staat zo in de wet om te voorkomen dat gokkers nog meer zouden kwijtraken.

Wat zijn de risico’s

 • Als je eenmaal gewonnen hebt, denk je misschien dat het makkelijk geld verdienen is. Als je eenmaal geluk hebt gehad, heb je dat vast nog een keer. Maar ook als je juist geld verloren hebt, kan dit een reden zijn om te proberen geld terug te verdienen.
 • Tijdens het gokken, hoef je even nergens anders aan te denken. Al je aandacht gaat naar het spel. Hierdoor kan het gokken je een prettig gevoel geven.

Hoe verslavend is het
Vooral bij spelletjes waar je meteen geld kunt winnen, loop je het risico alleen nog maar door te willen spelen om uiteindelijk die grote slag te slaan. Als je op zo’n manier gokt en steeds maar weer geld in de kast gooit, heb je een probleem. Vooral als je meer geld vergokt dan je eigenlijk kunt missen. Sommigen gaan geld lenen om te kunnen blijven gokken en maken zo nóg meer schulden. Zo komen ze in een vicieuze cirkel. Gokverslaafden worden heel onrustig als ze niet kunnen gokken. Het is duidelijk dat zij een probleem hebben. Maar dat zullen ze niet zo gauw toegeven en de omgeving merkt er vaak laat iets van.


ZIT JIJ NU MET VRAGEN OF EEN PROBLEEM?
TIP 1 : Check jezelf met de anonieme Zelftest op Mindmasters.nl
TIP 2 : Kijk op onze contact pagina hoe je een vraag kunt stellen aan de coach van Mindmasters
TIP 3 : Plaats hieronder een reactie op dit artikel
TIP 4 : Weet dat je altijd bij je huisarts terecht kunt

2 reacties

 1. 24-07-2017 13:01

  Beste Sinan,
  Dank je wel voor je reactie. Ik weet niet of het mogelijk is om je verloren geld terug te vragen. Je zou het kunnen proberen. Ik vrees dat het niet gaat lukken. De meeste sites zijn er op gericht om zoveel mogelijk te verdienen aan de mensen die gokken.
  Als ik jouw mail lees, over wat je zelf jouw verslaving noemt, denk ik dat het wel goed is om hier eens met iemand uit jouw omgeving te praten. Het klinkt alsof het gokken jouw leven bijna helemaal in zijn greep heeft. Er is hulp mogelijk om van je gokverslaving af te komen. Je kan er op https://www.mindmasters.nl/stoornissen/verslaving/#Welke soorten verslaving zijn er? meer over lezen.
  Als je er verder over wil praten, kan dat via de Whatsapp: 06 11 920 306. Wij antwoorden op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.
  Lieve Sinan, veel sterkte met je gezondheid en ik wens je veel kracht om te stoppen met het gokken.
  Groetjes van Isja van http://www.Mindmasters.nl

  Door: Isja van www.mindmasters.nl
 2. 22-07-2017 03:15

  Er is in het jaar 2008 MS Multiple Sclerose bij mij vastgesteld en ook eens Autisme, sindsdien ben ik steeds aan het gokken geweest, verslaafd op verschillende buitenlandse en Nederlandse online goksites. Veel geld overgemaakt en veel verloren, zelfs een hoog bedrag van ongeveer 32.000 euro gewonnen binnen enkele uren en vervolgens verloren, kon niet stoppen, had geen controle en kan de negatieve consequenties van het gokken niet overzien.

  Hiermee zou ik willen vragen of er kans en mogelijkheden zijn om als MS en Autisme patient de verloren bedragen met gokken terug te vragen (coulance)

  Ik hoop snel een reactie te mogen ontvangen.

  Door: Sinan

Notice: Undefined variable: post_id in /data/sites/web/mindmastersnl/www/wp-content/themes/mindmasters/comments.php on line 48

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *