Gokken

Geschreven door
Categorie: Kennisbank
Gepubliceerd: 27 juni 2014
Hits: 6186

Muntgeld gooien in de fruitkast in het café, meedoen aan een loterij, kaarten om geld of meedoen aan tv-shows waar iets te winnen valt. Wie waagt er niet eens een gokje? Wat is er nu zo leuk aan en waar komt dat door? En: wat zijn de gevaren?
Gokken is avontuurlijk. Een gokje wagen is spannend en leuk en als je wint is het nog leuker. Maar er zijn mensen die aan jou als gokker verdienen. Neem nu zo’n gokkast. Daar zit een klein computertje in die het hele spel van de kast regelt. Stel dat je er in een uur honderd euro ingooit, dan verlies je er gemiddeld veertig. Dat staat zo in de wet om te voorkomen dat gokkers nog meer zouden kwijtraken.

Wat zijn de risico’s

  • Als je eenmaal gewonnen hebt, denk je misschien dat het makkelijk geld verdienen is. Als je eenmaal geluk hebt gehad, heb je dat vast nog een keer. Maar ook als je juist geld verloren hebt, kan dit een reden zijn om te proberen geld terug te verdienen.
  • Tijdens het gokken, hoef je even nergens anders aan te denken. Al je aandacht gaat naar het spel. Hierdoor kan het gokken je een prettig gevoel geven.

Hoe verslavend is het
Vooral bij spelletjes waar je meteen geld kunt winnen, loop je het risico alleen nog maar door te willen spelen om uiteindelijk die grote slag te slaan. Als je op zo’n manier gokt en steeds maar weer geld in de kast gooit, heb je een probleem. Vooral als je meer geld vergokt dan je eigenlijk kunt missen. Sommigen gaan geld lenen om te kunnen blijven gokken en maken zo nóg meer schulden. Zo komen ze in een vicieuze cirkel. Gokverslaafden worden heel onrustig als ze niet kunnen gokken. Het is duidelijk dat zij een probleem hebben. Maar dat zullen ze niet zo gauw toegeven en de omgeving merkt er vaak laat iets van.


ZIT JIJ NU MET VRAGEN OF EEN PROBLEEM?
TIP 1 : Check jezelf met de anonieme Zelftest op Mindmasters.nl
TIP 2 : Kijk op onze contact pagina hoe je een vraag kunt stellen aan de coach van Mindmasters
TIP 3 : Plaats hieronder een reactie op dit artikel
TIP 4 : Weet dat je altijd bij je huisarts terecht kunt


Notice: Undefined variable: post_id in /data/sites/web/mindmastersnl/www/wp-content/themes/mindmasters/comments.php on line 48

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *