Echtscheiding

Geschreven door
Categorie: Kennisbank
Gepubliceerd: 27 juni 2014
Hits: 5423

Zag je het al een tijdje aankomen omdat je ouders steeds meer ruzie maakten? Of komt de boodschap dat ze uit elkaar gaan als donderslag bij heldere hemel? Als je ouders gaan scheiden, heeft dat ook gevolgen voor jou. Niet alleen kun je dan het gevoel krijgen dat je partij moet kiezen, het kan ook bepalen hoe jij tegen relaties en de liefde aankijkt.

Niet jouw schuld!
Ouders gaan nooit zomaar uit elkaar. Het is voor hen ook niet makkelijk. Misschien houden ze niet meer genoeg van elkaar? Of ergeren ze zich zo aan elkaar dat ze steeds ruzie maken? Soms wordt een ouder verliefd op iemand anders. Er zijn ontelbaar veel redenen waarom ouders uit elkaar gaan, want elke scheiding is anders. Denk in elk geval niet dat het jouw schuld is.

Veel veranderingen
Als je ouders gaan scheiden, verandert er veel voor je. Want bij wie ga je wonen? Of woon je het ene deel van de week bij je moeder en het andere deel bij je vader? Ouders die gaan scheiden zijn sinds 1 maart 2009 verplicht een ouderschapsplan te maken waarin staat wat er met de kinderen gaat gebeuren. Waar je gaat wonen, naar welke school je gaat, met wie je op vakantie gaat. Soms moet je zelf vertellen wat je wilt. Dat klinkt leuk, maar wat als je het gevoel krijgt dat je voor één van je ouders moet kiezen? Hoe dan ook kan dat een probleem zijn als je ouders scheiden. Vooral als ze dan nog steeds veel ruzie maken. Moet je dan partij trekken? Als je problemen of moeite hebt bij wat je moet doen, dan kun je terecht bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel www.kinderrechtswinkel.nl. Zij weten precies wat je rechten zijn en kunnen bijvoorbeeld met je mee naar de rechter. Dat is soms nodig als je ouders er samen niet uitkomen. Als je zelf merkt dat je helemaal geen zin meer hebt in je verkering omdat je door de scheiding van je ouders niet meer gelooft in de liefde, dan is het goed om daar met iemand over te praten. Jij bent niet je ouders. En vergeet niet: niet elke relatie hoeft voor altijd en eeuwig te duren.


ZIT JIJ NU MET VRAGEN OF EEN PROBLEEM?
TIP 1 : Check jezelf met de anonieme Zelftest op Mindmasters.nl
TIP 2 : Kijk op onze contact pagina hoe je een vraag kunt stellen aan de coach van Mindmasters
TIP 3 : Plaats hieronder een reactie op dit artikel
TIP 4 : Weet dat je altijd bij je huisarts terecht kunt


Notice: Undefined variable: post_id in /data/sites/web/mindmastersnl/www/wp-content/themes/mindmasters/comments.php on line 48

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *