Jaloezie

Geschreven door
Categorie: Kennisbank
Gepubliceerd: 03 juli 2014
Hits: 6517

Als je jaloers bent wil je graag ‘iets’ wat iemand anders op dat moment heeft. Dat ‘iets’ kunnen verschillende dingen zijn. Je kan jaloers zijn op aandacht die iemand krijgt, maar ook op spullen die iemand heeft of een goed cijfer dat een klasgenootje haalt.

Iedereen is wel eens jaloers. Als je een keer jaloers bent, betekent dat niet meteen dat er iets mis is met je. Maar het is wel belangrijk dat je weet wanneer je jaloers bent en wat je er aan kan doen. Vaak wordt bij jaloezie gedacht aan jaloers zijn binnen een relatie. Maar ook vrienden zonder relatie kunnen jaloers zijn op elkaar.

Jaloers in een relatie of tussen vrienden
Als je jaloers bent in een relatie kan je er niet goed tegen als je vriend of vriendin aandacht krijgt van anderen. Dat kan zijn binnen een relatie en ook tussen vrienden. Je vindt het dan bijvoorbeeld vervelend als jouw vriend of vriendin aandacht geeft aan iemand anders. Je bent dan bang dat dit een teken is dat hij of zij jou niet leuk genoeg vindt.

Doordat je jaloers bent kan het dat je overal iets achter zoekt.

Voorbeeld: Je vriend of vriendin staat met een ander jongen of meisje te praten. Jij gaat er meteen vanuit dat ze aan het flirten zijn. Boos trek je jouw vriend/vriendin mee en je zegt dat je niet meer wil dat hij/zij met anderen jongens of meisjes praat.

Een ander voorbeeld is dat je ziet op facebook dat een groepje vrienden uit gaat en dat jij niet wordt meegevraagd.

Het kan ook dat jij een vriend of vriendin de hele tijd wil controleren. Je leest bijvoorbeeld de whatsapp of mail van hem of haar zodat je zeker weet dat hij of zij niet vreemd gaat.

Waar komt jaloezie vandaan?
Hoe komt het dat je zo doet? Een relatie wordt vaak niet leuker als jij je jaloers gedraagt. Of het nou om je liefje gaat of een goede vriend of vriendin. Meestal wil je zelf ook helemaal niet dat je zo doet. En toch kan je het niet tegenhouden!

Jaloezie komt meestal doordat je je onzeker voelt. Als je niet zo positief over jezelf denkt, is het lastig om te geloven dat je vriend of vriendin jou wel het leukste/mooiste/liefste vindt.

Het kan ook zo zijn dat je het gevoel hebt dat iedereen hetzelfde vindt van jouw vriend/vriendin als jij. Jij bent verliefd en vindt je partner helemaal geweldig, dús iedereen moet jouw vriend/vriendin wel net zo geweldig vinden. Je vergeet dan dat niet iedereen zich hetzelfde voelt als jij. Als jij iemand heel leuk vindt betekent dat nog niet dat iedereen hem of haar zo leuk vindt en jouw vriend(in) wil afpakken.

Wat kan je doen als je vaak jaloers bent?
Praat er over met je vriend of vriendin. Leg op een duidelijke manier uit hoe jij je voelt en hoe dat komt. Vertel bijvoorbeeld dat je onzeker bent en je daarom zo gedraagt. Geef toe dat je jaloers bent!

Let op: je kan je vriend of vriendin wel om begrip vragen, maar je kan niet vragen of hij/zij voortaan maar alle whatsapp berichten aan je wil laten lezen of voortaan maar niet meer met andere jongens of meisjes wil praten omdat jij je daardoor onzeker gaat voelen.

Kijk samen wat jullie kunnen doen, maar ga de ander niet zeggen wat hij/zij wel of niet mag doen. Dat is niet goed voor jullie relatie.

Wat kan je doen als jouw vriend of vriendin jaloers is?
Als je merkt dat je vriend of vriendin jaloers is, kan het dat je gaat proberen om te voorkomen dat hij of zij jaloers wordt. Je praat bijvoorbeeld niet meer met andere jongens of meisjes. Of je bent alleen nog maar met je vriend of vriendin.

Dit soort dingen zijn goed bedoeld, maar vaak werkt het niet. Er gebeurt eerder het tegenovergestelde, jouw vriend of vriendin wordt alleen maar jaloerser.

Praat over jullie gevoelens, dus van jullie allebei! Geef duidelijk aan wat je wel en niet oké vindt, stel een duidelijke grens en ga niet over deze grens heen.


ZIT JIJ NU MET VRAGEN OF EEN PROBLEEM?
TIP 1 : Check jezelf met de anonieme Zelftest op Mindmasters.nl
TIP 2 : Kijk op onze contact pagina hoe je een vraag kunt stellen aan de coach van Mindmasters
TIP 3 : Plaats hieronder een reactie op dit artikel
TIP 4 : Weet dat je altijd bij je huisarts terecht kunt

8 reacties

 1. 25-12-2020 02:42

  Mijn naam is Jana uit Engeland. Ik moet u en uw spreuken respecteren om dit getuigenis aan iedereen bekend te maken. Ik ging naar andere spreukschrijvers zonder de resultaten te zien, het enige wat ze wilden was mijn geld. Ik wou dat ik je eerder was komen opzoeken, ik heb zoveel mogelijk van je geprofiteerd. Mijn ex-man verdween een jaar lang, ik ging overal heen en zocht andere goochelaars, maar er waren geen resultaten totdat mijn vriend me aan Dr. Pellar voorstelde. Na een liefdesbetovering kreeg ik eindelijk een telefoontje van hem in minder dan 48 uur. Zijn spreuken werkten wonderen, en mijn man was weer vol liefde. Het was als een wonder! Plots kwam hij terug met bloemen en zei dat ik het hem moest geven. Ik was echt stomverbaasd en geschokt toen mijn man op zijn knieën ging om vergeving te vragen en ik het accepteerde. Ik heb echt geen woorden en gelukkig, jij bent God die naar mij en mijn hele familie is gezonden. En ik ben weer een gelukkige vrouw. Heel erg bedankt Dr. Pellar. Voor iedereen die op zoek is naar een echte launcher, neem dan contact op met Dr. Pellar via e-mail op drpellar@gmail.com

  Door: Jana
 2. 03-09-2020 14:13

  Hallo kijkers online, ik ben Alfonso Vázquez en ik ben hier om mijn getuigenis te geven over hoe ik werd geholpen om mijn vrouw terug te krijgen. Ik was een cheat en mijn vrouw betrapte me verschillende keren. Ik probeerde mezelf te repareren en elke keer belandde ik keer op keer vals spelen. Ik denk dat ik niet besefte wat ze voor me betekende totdat ze me met rust had gelaten. Ik begon een manier te vinden om haar terug te krijgen, maar niets leek perfect te werken totdat ik een artikel tegenkwam over Heer Zakuza die wereldwijd veel mensen hielp om hun relaties terug te krijgen. Ik nam contact met hem op via zijn WhatsApp-nummer via + 1 740-573-9483 en hij verzekerde me dat mijn vrouw binnen 48 uur bij mij terug zou komen met zijn krachtige magie en ik betaalde 410 euro voor de materialen die nodig waren voor het werk. Verrassend genoeg kwam mijn vrouw na 2 dagen terug naar huis en zei dat ze nog steeds van me houdt en ik heb gezworen haar nooit meer te bedriegen. Allemaal dankzij Lord Zakuza. WhatsApp hem via + 1 740-573-9483 of e-mail hem via: lordzakuza7@gmail.com

  Door: Alfonso Vazquez
 3. 20-08-2020 16:51

  Mijn vriend en ik kregen een zeer serieus gevecht dat leidde tot onze breuk, ik maakte me zorgen over onze relatie omdat ik zo veel van mijn vriend hou en hem niet wilde verliezen, dus besloot ik een oplossing te zoeken op internet toen ik zag verschillende getuigenissen van mensen die Heer Bubuza bedankten voor het herenigen van hun relatie, dus nam ik onmiddellijk contact op met Heer Bubuza op WhatsApp: +1 505 569 0396 en vertelde hem mijn relatieproblemen, Hij reageerde en beloofde me te helpen. Hij verzekerde me dat ik de resultaten binnen 12 tot 16 uur zal zien. Ik deed wat hij me had opgedragen, 15 uur later belde mijn vriend me huilend op en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren. Lord Bubuza is geweldig en ik kan niet stoppen hem te bedanken. Neem contact met hem op voor hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

  Door: Rebeca Zaa
 4. 16-07-2020 15:50

  Ik had nooit gedacht dat kruidengeneesmiddelen zo effectief kunnen zijn. Ik had een zeer ernstige rugpijn en mijn man leed ook aan kanker; we zijn al een tijdje op zoek naar genezing, maar de inspanning van onze lokale arts hier in Nederland kon ons niet helpen, dus besloot ik contact op te nemen met Lord Bubuza via Whatsapp: +1 505 569 0396 voor hulp. Ik legde hem ons probleem uit en hij zei dat hij ons zou genezen met zijn kruiden, ik gaf wat hij vroeg om de kruidengeneesmiddelen te bereiden en na de voorbereiding stuurde hij ons de kruiden en we namen het zoals hij ons had opgedragen. Binnen 48 uur na inname van de kruidenmedicatie voelde ik geen rugpijn meer. Ik rende naar mijn man en vertelde het hem. Hij was verrast en zei dat hij zich beter voelde en dat hij het zeker wilde weten, dus gingen we naar het ziekenhuis en de dokter bevestigde dat mijn rugpijn en de kanker van mijn man verdwenen waren. Onze dokter was verrast en vroeg hoe het gebeurde, ik ben erg opgewonden en ik wil dit goede nieuws met de wereld delen. Heeft u een soort ziekte en heeft u dringend genezing nodig, neem dan contact op met heer Bubuza via WhatsApp: +1505 569 0396 of via e-mail::( lordbubuzamiraclework@hotmail.com )

  Door: Amelia Lucas
 5. 02-07-2020 11:38

  Ik had ruzie met mijn vriendin en dit leidde tot ons uiteenvallen, ik deed er alles aan om contact met haar op te nemen en haar te laten zien hoe erg het me speet, maar ze weigerde terug te komen. Ik was verdrietig en bleef een eenzaam leven leiden, onze breuk raakte mij en ik kon niet meer van elkaar houden, dus vertelde ik mijn vriend alles wat er gebeurde en we zochten samen naar een oplossing op internet en we zagen verschillende getuigenissen van mensen die waardeerden en bedankten Lord Bubuza omdat hij hen hielp hun geliefden terug te krijgen, dus nam ik contact op met Lord Bubuza voor hulp en vertelde hem mijn probleem. Ik deed precies wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verbazing belde mijn vriendin me om haar te vergeven en haar terug te nemen. Het was voor mij een droom, dus terwijl ik bij mijn vriendin in huis zat, kwam ze binnen, viel huilend op haar knieën en smeekte me haar te vergeven en sindsdien leven we gelukkig zonder ruzie of ruzie. Ik heb mezelf beloofd dat ik de wereld zal laten weten over heer Bubuza en hoe krachtig en snel hij is in het helpen van mensen. Heeft u problemen? Neem contact op met Lord Bubuza via whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

  Door: Stafen Van De Buuren
 6. 16-05-2020 23:18

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor het wonder dat hij heeft verricht in mijn familie, mijn vrouw en ik zijn door een scheiding gegaan, mijn vrouw stond erop om van mij te scheiden ondanks mijn smeekbede. Ik bedroog haar en ze ontdekte het en mijn huis was een hel, ze weigerde me te vergeven. Ik ging naar iedereen die ik kende om het probleem op te lossen, maar het mocht allemaal niet baten en tijdens dit proces werd ontdekt dat bij mijn vrouw borstkanker werd vastgesteld en het was een zeer kritieke toestand voor haar tijdens de scheiding en de kanker Maar ze zei dat ze liever buiten mijn huis stierf omdat ik vals speelde. Ik ontmoette een vriend die me voorstelde aan heer Bubuza, de spreuk-caster, heer Bubuza verzekerde me dat hij een spreuk zou uitspreken die mijn vrouw de scheiding zou doen vergeten en haar ook alleen van de kanker zou genezen als ik alles kan doen wat hij zou vragen ik deed wat ik strikt deed en in minder dan 16 uur vergat mijn vrouw de scheiding en de kanker verdween alsof ze nooit had bestaan ​​en mijn huis was weer vredig. Ik was zo verrast. Ik wil de wereld mijn getuigenis laten weten omdat ik nu een gelukkig leven leid. Neem contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

  Door: Peter Van wijns
 7. 13-10-2018 23:30

  Toen mijn vriendin alle aandacht kreeg van mij omdat zij een nekhernia had waren we dikke mik. Toen ik mijn gezin een aantal zaken op mijn pad kwamen waardoor de aandacht andersom werd of ik iig minder aandacht kon geven werd onze relatie bekoeld em stierf een langzame dood. Ik mis onze relatie en zij antwoord dat zij er geen behoefte meer aan heeft. Ik ben er stuk van, ik dacht oprecht dat onze vriendschap wel wat kon hebben. Zij verzekerde mij ‘dit is voor altijd’! Hoe kan dit nou

  Door: E51
  • 19-10-2018 09:09

   Beste E51, wat ontzettend jammer dat jullie vriendschap zo geeindigd is. Vooral ook omdat het voor jou niet te begrijpen is. Misschien dat je over een tijdje het nog eens kan proberen door te zeggen dat je jullie vriendschap mist. Als zij dan weer afwijzend reageert, is dat verdrietig. Het voelt toch als een verlies en het kost tijd om hier mee om te gaan. Focus ondertussen op wat je wel allemaal hebt. Je gezin, andere vriendinnen. Op de mensen waar je positieve energie van krijgt.

   Ik hoop dat je hier verder mee kunt.

   Groetjes, Isja van http://www.mindmasters.nl

   Door: Isja Mindmasters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *