Verkering

Geschreven door
Categorie: Kennisbank
Gepubliceerd: 03 juli 2014
Hits: 7081

Ineens is er een nieuw iemand met wie je veel samen wilt zijn. Een nieuwe vriend(in), maar dan net even anders. Iemand van wie je vlinders in je buik krijgt en met wie je zoent of vrijt. Hoe belangrijk zijn andere vriendschappen dan nog?

Heerlijk die roze wolk, vergeet echter je andere vrienden niet!
Als je verliefd bent en die ander is dat ook op jou, dan wil je het liefst samen op een wolkje naar de zevende hemel drijven. Je denkt alleen nog maar aan die ander en je doet alleen nog maar dingen samen. Niets en niemand anders is nog belangrijk. Lekker leuk voor die vrienden met wie je hiervoor urenlang whatsappte, samen huiswerk maakte of ging shoppen. Die bestaan ook nog. En wat als het straks even niet meer zo goed gaat tussen jou en je lief? Of als het uit gaat? Heb je dan nog vrienden op wie je kunt terugvallen? Misschien heb jij het ooit wel meegemaakt dat je beste vriend(in) ineens verkering kreeg en je niets meer van diegene hoorde. Kun je je nog herinneren wat voor gevoel je toen kreeg?

Als je verkering bezitterig of jaloers is
Het kan ook zijn dat je verkering niet wil dat je met anderen omgaat. Hij of zij wil je helemaal voor zichzelf. Hij is bezitterig of zij is jaloers. Zulk gedrag vertonen mensen vaak omdat ze bang zijn je te verliezen. Maar het maakt de relatie er niet altijd leuker op. En vaak is het moeilijk om de verkering uit te maken. Die ander dreigt dan misschien met zelfmoord of zegt dat hij voor altijd en eeuwig ongelukkig zal zijn en dat dit jouw schuld is. Het kan ook gebeuren dat die ander zo boos wordt en blijft dat hij je gaat stalken. Elke dag belt hij wel tien keer, je ziet hem steeds voor je huis staan en hij verspreidt leugens over je. In enkele gevallen kan het zelfs zo uit de hand lopen dat hij je iets aan wilt doen. Helemaal als je een nieuwe verkering hebt. Die ander kan dan zo jaloers of kwaad worden dat hij je probeert te iets aan te doen. Als je het gevoel krijgt dat je (ex-)relatie zo uit de hand loopt, klop dan altijd aan voor hulp. Helemaal als je je bedreigd of niet veilig voelt. Houd het niet te lang voor jezelf maar deel jouw gevoelens en problemen met een ander. Als je niemand hebt, dan kan je met ons contact opnemen via whatsapp of de e-mail.


ZIT JIJ NU MET VRAGEN OF EEN PROBLEEM?
TIP 1 : Check jezelf met de anonieme Zelftest op Mindmasters.nl
TIP 2 : Kijk op onze contact pagina hoe je een vraag kunt stellen aan de coach van Mindmasters
TIP 3 : Plaats hieronder een reactie op dit artikel
TIP 4 : Weet dat je altijd bij je huisarts terecht kunt

5 reacties

 1. 28-01-2015 11:25

  Beste Julia,

  Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt als je vraagt wie de stappen van verkering en de stappen van verliefd kent. Bedoel je dan hoe je verliefd kan worden en verkering kan krijgen?
  Voor beiden zijn geen regels, er is geen ‘stappenplan’. Verliefd worden overkomt je vaak, ineens heb je die vlinders in je buik. Dan is het te hopen dat degene op wie je verliefd bent, hetzelfde voor jou voelt. En dat je dat van elkaar weet. Dan kan je verkering vragen. Is de andere ook verliefd, dan is het antwoord vaak ja. Is de ander niet verliefd dan is dat erg jammer en moet je daar mee om leren gaan.

  Ik hoop dat hiermee je vragen beantwoord zijn. Als je nog andere vragen hebt, kan je met ons whatsappen of een mailtje sturen.

  Groetjes, Isja van http://www.mindmasters.nl

  Door: Isja Mindmasters
 2. 27-01-2015 16:57

  wie kent de stappen van verkering? 😉

  Door: julia
 3. 27-01-2015 16:55

  wie kent de stappen verliefd? 😉

  Door: julia
 4. 08-07-2014 08:29

  Hallo Luca,

  Ik lees dat je graag een vriendin wilt. Om verkering te krijgen is het natuurlijk wel belangrijk dat jij iemand erg leuk vindt en dat dat meisje jou de leukste vindt. Je bent 9 jaar en het lijkt me dan ook het prettigste als het een meisje is die bij jou in de buurt woont. Bv van school, uit de buurt of iemand van een club waar je op zit.

  Stap op de leuke meisjes af en leer elkaar beter kennen. En wie weet heb je dan binnenkort verkering.

  Groetjes, Isja van http://www.mindmasters.nl

  Door: Isja Mindmasters
 5. 07-07-2014 23:40

  Hallo ik ben 9 en ik wil graag een vriendin wilt iemand dat?? plss iemand

  Door: Luca

Notice: Undefined variable: post_id in /data/sites/web/mindmastersnl/www/wp-content/themes/mindmasters/comments.php on line 48

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *