PuntP

Geschreven door
Categorie: Kennisbank
Gepubliceerd: 14 juli 2014
Hits: 2333

PuntP biedt cursussen aan voor kinderen, jongeren en jong-volwassenen met (vragen over) psychische of psychiatrische klachten. Soms gaat het om lichte psychische klachten, je zit bijvoorbeeld in een dip, maar komt er zelf lastig uit. Soms gaat het om zwaardere problemen, bijvoorbeeld heftige angstklachten, en heb je er zoveel last van, dat je sommige dingen in je leven niet meer kùnt doen, zoals naar school gaan of met vrienden afspreken. Met deze uiteenlopende problemen, van licht naar zwaar, kun je terecht bij PuntP. Het kan zijn dat jouw probleem al langer bestaat en dat daardoor ook je ouders en/of je broer(s) en zus(sen) er last van hebben. Zij kunnen dan ook terecht bij PuntP. Soms heb jij geen psychisch probleem, maar één van je ouders wel. Ook dan ben je van harte welkom. PuntP werkt nauw samen met Jellinek, dit is een instelling die gespecialiseerd is in kennis over middelengebruik en verslaving. Problemen op dit gebied, kunnen bij de Jellinek behandeld worden. Ook voor info over middelen, kun je bij de Jellinek terecht. PuntP geeft tevens cursussen aan kinderen en jongeren die ouders hebben met een verslavingsprobleem.

Wat doet PuntP
Je kan dus bij ons terecht als je vroegtijdig hulp wilt voor jouw problemen. Dit kan wanneer de problemen er nog niet echt zijn of nog niet zo erg zijn. Voor vroegtijdige hup hebben wij verschillende informatie en preventie programma´s. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat je vitaal, psychisch gezond en in balans blijft. Dit is vooral belangrijk bij tegenslag of zorgen over jezelf of iemand uit jouw directe omgeving. Dat kan jouw broer of zus zijn, of jouw (pleeg)ouders, een familielid of een goede vriend.
Wij bieden hulp zodat je weer snel jouw eigen draai kunt vinden in het leven. Behandeling is dan vaak niet nodig. Je leert om weer snel op eigen kracht midden in het leven te staan. Je kunt bij ons terecht voor:

 • een gesprek
 • een voorlichtingsbijeenkomst
 • een cursus
 • hulp via internet
 • het lezen van informatie
 • een brochure en folders

Wij hebben preventie programma´s voor op school en buiten de school. Je bent in alle gevallen van harte welkom bij PuntP. Meer informatie over wat we allemaal doen vind je op: www.puntp.nl

Het is ook mogelijk zonder verdere verplichtingen contact maken te met een preventiewerker, per telefoon of bij ons op locatie. Die informeert je over manieren om snel weer de controle over jouw leven terug te krijgen. Bel 020- 590 1330

Behandeling
We kunnen ook adviseren voor meer hulp, mocht die nodig zijn. Je bent vrij te doen met het advies wat je wilt. Je beslist zelf of je het advies wil opvolgen. Wil je behandeling? Dan kan je je bij ons aanmelden. Dat kan telefonisch of online. Het online aanmelden voor behandelingen kan via de website.
Belangrijk is wel dat je ouders op de hoogte zijn wanneer je minderjarig bent. Die worden bij de aanmelding betrokken. Je hebt altijd een verwijsbrief nodig van een erkend verwijzer (bijvoorbeeld de huisarts, schoolarts of bureau Jeugdzorg).
Wij kunnen je behandelen voor:

 • Gedragsstoornissen
 • Hyperactiviteit / ADHD
 • Autisme spectrumstoornissen
 • Angst- en dwangstoornissen
 • Depressie
 • Eetstoornissen
 • Psychotische stoornissen
 • Seksueel Misbruik
 • Klachten van trauma
 • Kinderen van ouders met psychiatrische problemen
 • Kinderen van verslaafde ouders

Als je je bij ons aanmeldt via 020 – 590 4444, volgt de aanmeldprocedure via Aanmelding & Advies. Binnen drie weken na verwijzing maken wij een afspraak met jou. Wij proberen de wachttijden te beperken tot maximaal 2 weken (10 werkdagen). Helaas is het op dit moment niet mogelijk om op alle locaties iedereen binnen deze tijd te helpen.

Is er een spoed probleem en is er binnen 24 uur hulp nodig en is het buiten kantoortijden? Maak dan contact met de afdeling Spoedgevallen. Wij hebben hiervoor het Acuut Behandel Team via 020 – 523 5433

Contact gegevens Jellinek en PuntP Preventie
Adres:
Frederik Hendrikstraat 47

1052 HK Amsterdam

T: 020 – 590 1330
E: preventie@puntp.nl

Openingstijden van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. Je kan ons ook altijd bellen of emailen, wij zullen je dan zo spoedig mogelijk antwoorden. Dit zijn onze contact gegevens.

Afdeling Aanmelding en Advies (voor behandeling)
T: 020 – 590 4444
E: info@arkin.nl

Notice: Undefined variable: post_id in /www/wp-content/themes/mindmasters/comments.php on line 48

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *