Voor ouders/verzorgers

Geschreven door
Categorie: Kennisbank
Gepubliceerd: 22 juli 2014
Hits: 5109

De jongerensite Mindmasters.nl is een initiatief van vier zorginstellingen: GGD Amsterdam, PuntP, Prezens en Jellinek. De vier zorginstellingen willen met deze site een betrouwbare vraagbaak zijn voor jongeren van 14 t/m 18 jaar op het gebied van psychische gezondheid en middelengebruik. Deze instellingen hebben besloten samen te werken om de informatie en dienstverlening voor deze doelgroep te centraliseren. Op deze manier moet het voor jongeren eenvoudiger worden om bij de juiste informatie en eventueel bij hulp te komen.

Het gaat met name om vragen waarmee jongeren in eerste instantie niet bij ouders of school aankloppen en die ze vaak zelfs niet met vrienden bespreken. Mindmasters.nl wil gedegen en objectieve informatie geven over een veelheid van onderwerpen en hiermee een veilig baken zijn op internet.

Jongeren kunnen naast vragen stellen ook in contact treden met een deskundige door het sturen van een emailbericht, via hun smartphone met WhatsApp of via chat. De deskundigen beantwoorden de vraag of beoordelen dat de vraag te complex is of er sprake is van ernstigere problemen. In dat laatste geval wordt de jongere in veel gevallen verwezen naar de jeugdgezondheidszorg.

Updated: 13.05.2013


Notice: Undefined variable: post_id in /data/sites/web/mindmastersnl/www/wp-content/themes/mindmasters/comments.php on line 48

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *